NASZE SMAKI

Zwracamy się ku naturze i słuchamy się pór roku.
Stawiamy na produkty regionalne, wybieramy jakość.

Dla Was zagniatamy własnoręcznie kartacze, pierogi i kopytka.
Dla Was wędzimy ryby, mięsa.
Codziennie rano wypiekamy chleb wg. naszej sekretnej receptury.
Wekujemy powidła, konfitury, ryby i grzyby.

Przyjaźnimy się z pasieką – dlatego mamy tak pyszny i prawdziwy miód – lipowy, malinowy, wrzosowy.
Pielimy nasz ogródek by wzrastał i rodził owoce – nasze zioła, sałaty, jarmuż, dynie, cukinie i wiele innych.
Do dań używamy ekologicznych olejów – oliwa z oliwek z Krety, oraz na zimno tłoczony olej rzepakowy.

Liczy się każdy szczegół. To ważne dla nas co jesz.

Restauracja nad jeziorem Imbirowy Sad to magiczne miejsce, w którym zwracamy się ku naturze i słuchamy pór roku. Stawiamy na produkty regionalne wysokiej jakości. Dla Ciebie wygniatamy własnoręcznie kartacze, pierogi i kopytka; dla Ciebie wędzimy ryby i mięsa. Chleb wypiekamy każdego ranka według rodzinnej receptury – sekretu przekazywanego z pokolenia na pokolenie.
Restauracja nad jeziorem to również miejsce, w którym uraczysz prawdziwie domowych warzyw i ziół, pozyskiwanych z naszego ogródka. Na talerzu znajdziesz pielęgnowane przez nas cukinie, zioła, pomidory i sałaty.

Troska o naturę to troska o nas samych, dlatego wielką uwagę przykładamy do tego, co jesz. W kuchni każdy szczegół ma znaczenie. Tworząc menu, zadbaliśmy o potrzeby osób z konkretnymi wymaganiami dietetycznymi, choćby najbardziej restrykcyjnymi. Z tego względu każde danie w karcie posiada wyszczególnioną listę alergenów, którą zawiera, a Ty możesz cieszyć się szerokim wyborem potraw niezależnie od indywidualnych preferencji.

Prawdziwa restauracja na Mazurach nie obyłaby się zresztą bez regionalnych przysmaków – w Imbirowym Sadzie znajdziesz karmuszkę mazurską, plińce, czy pierogi z dzika. Ich wyjątkowy smak i tradycyjna receptura zostały nagrodzone odznaką Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Jesteśmy dumni, mogąc podzielić się z Tobą ważnymi elementami kultury regionalnej, będącej małą częścią wielkiego świata.

Kiedy napełnisz już żołądek pysznym jedzeniem, przygotujemy dla Ciebie wybrane napoje. Może będzie to prawdziwa belgijska czekolada bez proszku i sztucznych dodatków? Może świeżo wyciśnięty sok, domowa lemoniada czy piwo z regionalnego browaru? To wszystko (i wiele innych) znajdziesz właśnie w bajecznej krainie Jabłoni, w restauracji na skraju jeziora.

Łukasz – Szef Kuchni