Zwracamy się ku naturze i słuchamy się pór roku.
Stawiamy na produkty regionalne, wybieramy jakość.
Przyjaźnimy się z pasieką – dlatego mamy tak pyszny i prawdziwy miód – lipowy, malinowy, wrzosowy.
Pielimy nasz ogródek by wzrastał i rodził owoce – nasze zioła, sałaty, jarmuż, dynie, cukinie i wiele innych.
Do dań używamy ekologicznych olejów – oliwa z oliwek z Krety, oraz na zimno tłoczony olej rzepakowy.
Restauracja nad jeziorem Imbirowy Sad to magiczne miejsce, w którym zwracamy się ku naturze i słuchamy pór roku. Stawiamy na produkty regionalne wysokiej jakości. Dla Ciebie wygniatamy własnoręcznie kartacze, pierogi i kopytka; dla Ciebie wędzimy ryby i mięsa. Chleb wypiekamy każdego ranka według rodzinnej receptury – sekretu przekazywanego z pokolenia na pokolenie.
Restauracja nad jeziorem to również miejsce, w którym uraczysz prawdziwie domowych warzyw i ziół, pozyskiwanych z naszego ogródka. Na talerzu znajdziesz pielęgnowane przez nas cukinie, zioła, pomidory i sałaty.
Troska o naturę to troska o nas samych, dlatego wielką uwagę przykładamy do tego, co jesz. W kuchni każdy szczegół ma znaczenie. Tworząc menu, zadbaliśmy o potrzeby osób z konkretnymi wymaganiami dietetycznymi, choćby najbardziej restrykcyjnymi. Z tego względu każde danie w karcie posiada wyszczególnioną listę alergenów, którą zawiera, a Ty możesz cieszyć się szerokim wyborem potraw niezależnie od indywidualnych preferencji.
Kiedy napełnisz już żołądek pysznym jedzeniem, przygotujemy dla Ciebie wybrane napoje. Może będzie to prawdziwa belgijska czekolada bez proszku i sztucznych dodatków? Może świeżo wyciśnięty sok, domowa lemoniada czy piwo z regionalnego browaru? To wszystko (i wiele innych) znajdziesz właśnie w bajecznej krainie Jabłoni, w restauracji na skraju jeziora.
















